CATALÀ:
INGREDIENTS:
2 ous ecològics
300ml d'oli de gira-sol
3 vasos de sucre de canya integral
200 g de pastanaga ratllada
4vasos de farina de força
100 g de panses (sense llavors)
1 sobre de llevat en pols (o 1,5 c.c. de bicarbonat)
20g de canyella molta
Una mica de sal
Opcional: Ratlladura d'una taronja
PER A la COBERTURA DEL PASTÍS DE PASTANAGA:
100 g de formatge d'untar (Philadelphia)
50 g de mantega
50 g de sucre llustre (en pols)
300ml d'oli de gira-sol
3 vasos de sucre de canya integral
200 g de pastanaga ratllada
4vasos de farina de força
100 g de panses (sense llavors)
1 sobre de llevat en pols (o 1,5 c.c. de bicarbonat)
20g de canyella molta
Una mica de sal
Opcional: Ratlladura d'una taronja
PER A la COBERTURA DEL PASTÍS DE PASTANAGA:
100 g de formatge d'untar (Philadelphia)
50 g de mantega
50 g de sucre llustre (en pols)
Nous motlles
PASSOS:
- Preescalfar el forn a 175 ºC.
- Barreja la farina, el llevat (o bicarbonat), la sal, la nou moscada i la canyella (ingredients secs). Tamisar perquè no quedin grumolls i reservar.
- En un bol, batre els ous i el sucre de canya integral amb una batedora de mà.
- Afegir l'oli de gira-sol i les pastanagues ratllades (ingredients humits) i barrejar bé.
- Afegir les panses i les nous picades grollerament. Opcionalment també es pot afegir la ratlladura d'una taronja.
- Tornar a barrejar.Afegir els ingredients humits als secs i barrejar de baix a dalt amb una espàtula, a poc a poc, fins a obtenir una massa homogènia
- Untar el motlle que vulguem fer servir amb mantega, enfarinar, retirar l'excés de farina i posar la massa anterior.
- Enfornar durant 5 minuts, baixar la temperatura a 160 ºC i acabar de coure de 30 a 45 minuts, temps que dependrà del forn que tinguem i del motlle que haguem utilitzat.
- Per saber si el pastís de pastanaga està prou cuit, clavar un escuradents al mig i, si surt net, voldrà dir que està fet.
- A l'apagar el forn, deixar refredar el pastís de pastanaga dins amb la porta mig oberta.
- Per fer la cobertura, barrejar el formatge d'untar, la mantega i el sucre llustre i batre bé amb la batedora de mà fins a obtenir una pasta homogènia.
- Quan el pastís de pastanaga estigui ja fred, cobrir amb la cobertura amb l'ajuda d'una espàtula.
Estris:
Batedora
Motlle
Got
Bol
Cullera
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada