dimecres, 14 de desembre del 2016

MENÚ OBESITAT

CATALÀ:

INGREDIENTS:
2 ous ecològics
300ml d'oli de gira-sol
3 vasos de sucre de canya integral
200 g de pastanaga ratllada
4vasos de farina de força
100 g de panses (sense llavors)
1 sobre de llevat en pols (o 1,5 c.c. de bicarbonat)
20g de canyella molta
Una mica de sal
Opcional: Ratlladura d'una taronja
PER A la COBERTURA DEL PASTÍS DE PASTANAGA:
100 g de formatge d'untar (Philadelphia)
50 g de mantega
50 g de sucre llustre (en pols)
Nous motlles

PASSOS:

  1. Preescalfar el forn a 175 ºC.
  2. Barreja la farina, el llevat (o bicarbonat), la sal, la nou moscada i la canyella (ingredients secs). Tamisar perquè no quedin grumolls i reservar.
  3. En un bol, batre els ous i el sucre de canya integral amb una batedora de mà.
  4. Afegir l'oli de gira-sol i les pastanagues ratllades (ingredients humits) i barrejar bé.
  5. Afegir les panses i les nous picades grollerament. Opcionalment també es pot afegir la ratlladura d'una taronja.
  6. Tornar a barrejar.Afegir els ingredients humits als secs i barrejar de baix a dalt amb una espàtula, a poc a poc, fins a obtenir una massa homogènia
  7. Untar el motlle que vulguem fer servir amb mantega, enfarinar, retirar l'excés de farina i posar la massa anterior.
  8. Enfornar durant 5 minuts, baixar la temperatura a 160 ºC i acabar de coure de 30 a 45 minuts, temps que dependrà del forn que tinguem i del motlle que haguem utilitzat.
  9. Per saber si el pastís de pastanaga està prou cuit, clavar un                                              escuradents al mig i, si surt net, voldrà dir que està fet.
  10. A l'apagar el forn, deixar refredar el pastís de pastanaga dins amb    la porta mig oberta.
  11. Per fer la cobertura, barrejar el formatge d'untar, la mantega i el sucre llustre i batre bé amb la batedora de mà fins a obtenir una pasta homogènia.
  12. Quan el pastís de pastanaga estigui ja fred, cobrir amb la cobertura amb l'ajuda d'una espàtula.

Estris:
Batedora
Motlle
Got
Bol

Cullera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada