dimecres, 14 de desembre del 2016

CELIACIA

INFORMACIÓ
Què es el gluten?
El gluten és una proteïna que es troba a la llavor de molts cereals, (blat, ordi, sègol, avena y espelta).

De que està compost el gluten?
El gluten està compost de glidina i glutenina.

Què es la celiaquia?
La celiaquia és una intolerància permanent al gluten, que afecta a una de cada 100 persones nascudes, i que provoca una atròfia a les vellositats de l’intestí amb la conseqüència de la mala absorció dels nutrients necessaris per mantenir un estat de salud adequat.
Símptomes:
-Dolor abdominal, gasos o una digestió dolorosa
-Estrenyiment
-Disminució de l’apetit
-Diarrea

Aliments permitits:
-Cereals: arròs, blat de moro, quinoa i kiwicha
-Carns: tot tipus
-Friutes i vertures: tot tipus
-Llegums i tubercles: tot tipus

Aliments prohibits:
-Blat
-Ordi
-Sègol
-Avena
-Espelta
-Malta
-Vinagre de vi
-Llevadura
Consells:
-A la cuina hi ha d’haver un espai exclusiu per guardar els aliments sense gluten
-Preparar primer el menjar sense gluten
-Netejar bé els coberts i plats
-Llegir sempre les etiquetes



























MENÚ
PRIMER PLAT: Tallarines con pollo, tomate, atún, mango e higos.
Ingredients per a 10 persones
Historia dels tallarins: Els fideus són un tipus de pasta allargada, de petita amplada i forma plana d'origen italià. Encara que coneguda arreu d'Europa i en altres llocs provenen directament d'Itàlia, hi ha una controvèrsia sobre el seu origen des de Xina similar als fideus i  spaghetti vénen preparant des de més de un mil·lenni abans que a Itàlia. La principal diferència és que les "tallarines" xinès són d’arròs o soja, mentre que els fideus italiàns son de blat.
Recepta en català:
  • 700g tallarins (sense gluten)
  • 5 llaunes de tonyina
  • 5 mangos
  • 10 filets de pollastre a la planxa
  • 25g maizena
  • 8 panses
  • 5 mores
  • 20 figues madures.

  1. Posem a coure la pasta per uns 7 o 8 minuts. Mentrestant, preparem la resta d'aliments.
  2. El filet de pollastre ho passarem a la planxa per no gaire temps perquè quedi tou. Al plat fons posem el tomàquet juntament amb el mànec i la tonyina; ho barregem tot i tirem orenga.
  3. Ara posem la pasta juntament amb el blat de moro, les mores i panses. El filet el tallem a daus i ho escampem per fora, tal com les figues.
  4. A menjar, ¡que bo tot barrejat!
   

Recepta en castellà:
  • 700g tallarines (sin gluten)
  • 5 latas de atún
  • 5 mangos
  • 10 filetes de pollo a la plancha
  • 25g Maizena
  • 8 Pansas
  • 5 Moras
  • 20 figuas maduras.

  1. Ponemos a cocer la pasta por unos 7 u 8 minutos. Mientras tanto, preparamos el resto de alimentos.
  2. El filete de pollo lo pasamos a la plancha por no mucho tiempo para que quede blando. En el plato hondo echamos el tomate junto con el mango y el atún; lo mezclamos todo y echamos orégano.
  3. Ahora echamos la pasta junto con el maíz, las moras y pasas. El filete lo cortamos en tacos y lo esparcimos por fuera, tal como los higos.
Recepta en anglès:
  • 700g noodles (without gluten)
  • 5 cans of tuna
  • 5 mangoes
  • 10 grillets chicken fillets
  • 25g conflours
  • 8 raisins
  • 5 Mores
  • 20 figs

1.We cook the pasta for about 7 or 8 minutes. Meanwhile, we prepare the rest of food.
2.Chicken fillet grilled had not much time to make it soft. In the deep dish we throw the tomato along with the mango and the tuna; We mix everything and we throw oregano.
3.Now we put the pasta along with the corn, the blackberries and raisins. The fillet we cut it in tacos and we spread it on the outside, just like the figs.
En francès:
  • Nouilles 700g (sans gluten)
  • 5 boîtes de thon
  • 5 mangues
  • 10 filets de poulet grillées
  • 25g maïzena
  • 8 raisins secs
  • 5 mœurs
  • 20 figues.

1.Nous cuisinons les pâtes pendant environ 7 ou 8 minutes. Pendant ce temps, nous préparons d'autres aliments.
2.Filet de poulet grillé avait pas beaucoup de temps pour le rendre doux. Dans le bol nous jetons les tomates à la mangue et le thon; Nous mélangeons tout et l'origan jeté.
3.Maintenant, nous lançons les pâtes avec le maïs, les mûres et les raisins secs. Les tacos de steak et le couper en Drizzle dehors comme des figues
SEGON PLAT: Palets de pollastre amb cereals
Historia del julivert: Galè, que exercia a Pèrgam i a Roma, es feia portar julivert expressament des de Macedònia, ja que atribuïa a les fulles d'aquesta planta propietats resolutives i vulneràries, és a dir, útil per a curar bones ferides. Antigament es confiava en les virtuts del julivert emprat en diverses malalties i subministrat de formes variades. Més que un condiment, els terapeutes i els naturalistes de l'Antiguitat, des d'Hipòcrates fins a Galè, ja parlaven del Petroselinum com a substància que feia orinar i menstruar.
Dioscòrides, metge dels exèrcits de Neró, a més, també deia que era útil contra les ventositats de l'estómac i de l'intestí. Dioscòrides recomanava als soldats dur a sobre fulles de julivert per recobrar forces i procurar energia i aquests les prenien abans dels combats.
Els romans van dur el julivert de la zona mediterrània a Britània (Anglaterra) -van ser els britans els qui van descriure les virtuts d'aquesta planta-, i des d'aquí es va estendre a la resta del món. Els antics grecs solien usar el julivert per coronar els atletes victoriosos i també per adornar els sepulcres dels familiars difunts.
Molt valorat pels jueus, els comerciants cristians van començar a regalar-lo durant el segle XIII, per menysprear els jueus. Aquesta tradició s'ha estès fins a l'actualitat.


Recepta en castellà:
Ingredients:
  • 1 kg pechugas de pollo
  • 200 grs pétalos de cereales integrales de arroz sin azúcar
  • 2 cucharadas perejil seco picado
  • Leche desnatada
  • Sal, pimienta, aceite de girasol

Limpiar bien las pechugas de piel y grasa, trocear en palitos y sumergir en leche durante 3 horas. Así quedarán más jugosas.
Con un palote triturar los cereales de forma que no se haga polvo. De esta forma quedarán más crocantes si se dejan algunos trocitos.
Sacar la carne de la leche y escurrir bien sin secar. Pasarlos por una mezcla de cereales triturados, perejil picado, sal y pimienta. Apretar bien para que la mezcla se adhiera bien.
Poner aceite (recomiendo suave de girasol) en una sartén y cuando esté bien caliente, freír los palitos por todos lados. Escurrir sobre papel de cocina.


Recepta en català:
  • 10 kg pit de pollastre
  • 200 g pètals de cereals integrals d’arròs sense sucre
  • 2 cullerades de julivert sec i picat
  • Llet desnatada
  • Sal, pebre, oli de gira-sol

Netejar bé els pits de pell i greix, trossejar en palets i submergir en llet durant 3 hores. Així quedaran més sucoses.
Amb un pal triturar els cereals de manera que no es faci pols. D'aquesta manera quedaran més cruixents si es deixen alguns trossets.
Treure la carn de la llet i escórrer bé sense assecar. Passar-los per una barreja de cereals triturats, julivert picat, sal i pebre. Prémer bé perquè la barreja s'adhereixi bé.
Posar oli (recomano suau de gira-sol) en una paella i quan estigui ben calent, fregir els palets per totes bandes. Escórrer sobre paper de cuina.
Recepta en anglès:
  • 10 kg chicken breast
  • 200 g petals of rice grains without sugar
  • 2 tablespoons dried parsley and chopped
  • skimmed milk
  • Salt, pepper, sunflower oil

Clean the skin and fat breasts well, cut into sticks and immerse in milk for 3 hours. This will make them more juicy.
With a pallet, grind the cereals so that they do not become powder. This will be more crispy if you leave a few pieces.
Remove the meat from the milk and drain well without drying. Pass them through a mixture of crushed cereals, chopped parsley, salt and pepper. Squeeze well so the mixture sticks well.
Put oil (I recommend soft sunflower) in a frying pan and when it is very hot, fry the sticks on all sides. Drain on paper towels.
Recepta en francès:
  • 10 kg de poitrine de poulet
  • Pétales 200 g de grains de riz, sans sucre
  • 2 cuillères à soupe séchées persil et hachées
  • lait écrémé
  • Sel, poivre, huile de tournesol

Nettoyer soigneusement la peau du poulet et de la graisse, des baguettes et les tremper dans le lait pendant 3 heures. Ainsi, ils seront juicer.
Avec un rouleau de broyage de roulement céréales afin que la poussière ne se fait. De cette façon, ils seront crisper si certaines pièces sont laissées.
Retirer la viande de lait et bien égoutter sans séchage. Passez-les à travers un mélange de céréales broyées, le persil haché, le sel et le poivre. Serrer pour que le mélange adhère bien.
Mettre de l'huile (je recommande le tournesol doux) dans une casserole et quand elle est chaude, faire frire colle partout. Égoutter sur du papier absorbant.


POSTRES: Cheesecake
Historia del formatge: Es tracta d'un aliment antic els orígens del qual poden ser anteriors a la història escrita. Descobert probablement a l'Àsia Central o a l'Orient Mitjà, la seva fabricació es va estendre a Europa i s'havia convertit en una empresa sofisticada ja en època romana. Quan la influència de Roma va decaure, van sorgir tècniques d'elaboració locals diferents. Els orígens de l'elaboració del formatge estan en discussió i no es poden datar amb exactitud, encara que s'estima que es troben entre l'any 8000 aC (quan es domestica l'ovella) i el 3000 aC.
Existeix una llegenda que diu que va ser descobert per un mercader àrab que, mentre realitzava un llarg viatge pel desert, va posar llet en un recipient fabricat a partir de l'estómac d'un xai. Quan va anar a consumir-la va veure que estava coagulada i fermentada (a causa del quall de l'estómac del be i a l'alta temperatura del desert). Hi ha altres autors que assenyalen que el formatge ja es coneixia en la prehistòria, extrem que no s'ha pogut comprovar.

Recepta en català:
  • ½ kg de philadelphia
  • ¾ Tassa de sucre
  • 3 cullerades de crema de llet
  • Esencia de Vainilla
  • ½ cullerades de maizena
  • 1l de llet
  • 2 ous
  • 250g de galetes (sense gluten)
  • Ratlladura de llimó

Triturar les galetes i mullar-les amb la llet. Aquesta serà la base del molde. Utilitza una cullera per compactar les galetes triturades. En un altre recipient prepara el relleno. Barrejar la philadelphia, el sucre, la crema de llet, els ous i la maizena. Desprès has d’agregar  la ralladura del llimó. Continuar remenant fins aconseguir una mescla compacta. Portar al forn en una temperatura baixa durant 40 minuts aproximadament. Desemotllar quan es refredi. per últim pots decorar-ho amb fruits rojos i salsa de fruita.
Recepta anglès:
  • ½ kg of philadelphia
  • Cup sugar ¾
  • 3 tablespoons of milk cream.
  • Vanilla essence.
  • ½ tablespoons cornstarch
  • 1l Milk
  • 2 eggs
  • 250g cookies (gluten-free)
  • Lemon zest

Crush cookies and dip them in milk. This will be the base of mold. Use a spoon to compact the crushed cookies. In another bowl prepare the stuffing. Mix philadelphia, sugar, cream, eggs and cornstarch. After you add the zest of lemon. Continue stirring until a compact mixture. Bring the oven on a low temperature for 40 minutes. Unmold when cool. Finally you can decorate it with red berries and fruit sauce.

Recepta francès:
  • ½ kg of philadelphia
  • Cup sugar ¾
  • 3 tablespoons of milk cream.
  • Vanilla essence.
  • ½ tablespoons cornstarch
  • 1l Milk
  • 2 eggs
  • 250g cookies (gluten-free)
  • Lemon zest

Mash les biscuits sucrés gluten et humidifier avec du lait. Ce sera la base du moule. Utilisez une cuillère pour compacter les cookies. Dans un autre bol, préparer la farce. Philadelphie mélange, le sucre, la crème, les lacunes et la fécule de maïs. puis ajouter le zeste de citron. Continuer de battre jusqu'à ce que bien mélangé. Cuire au four à basse température pendant environ 40 minutes. Démouler quand cool. Décorer avec des fruits rouges et sauce à la fraise.

Recepta en castellà:
  • ½ kg de philadelphia
  • ¾ taza de azúcar
  • 3 cucharadas de crema de leche.
  • Esencia de vainilla.
  • ½ cucharadas de maizena
  • 1l de leche
  • 2 huevos
  • 250g de galletas (sin gluten)
  • Ralladura de llimón


Triturar las galletitas dulces sin gluten y humedecer con leche. Esa será la base del molde. Utilizar una cuchara para compactar las galletitas. En otro recipiente, preparar el relleno. Mezclar la philadelphia, el azúcar, la crema de leche, los huecos y la fécula de maíz. Agregar luego la ralladura de limón. Continuar batiendo hasta lograr una mezcla homogénea. Llevar al horno a una temperatura baja durante 40 minutos aproximadamente. Desmoldar cuando enfríe. Decorar con frutos rojos y salsa de frutilla.



1r Plat
Producte
Calories
Tallarines(sense gluten):
2590 calories
5 llaunes de tonyina:
1415 calories
5 mangos:
1500 calories
10 filets de pollastre a la planxa:
1296 calories
Maizena:
88 calories
8 panses:
43 calories
5 mores:
7 calories
20 figues:
1100 calories
TOTAL:
8039 calories(804 calories per persona)

2n Plat
Producte
Calories
1kg de pit de pollastre
1111 calories
200g de petals de cereals sense gluten
760 calories
Total:
1871

Postres
Producte

Calories
Philadephia
1000 calories
Sucre
750 calories
Ous
312 calories
Galetes (sense gluten)
925 calories
1l de llet
320 calories
3 cullerades de crema de llet
60 calories
Total:
3367 calories (336 per persona)

Amb aquest menu sobrepases les calories que hauries de menjar amb un dinar que es d’unes 1400 calories quan hauria de ser de 700, aixi que aquest menu nomes es pot ingerir en dies exepcionals o quan fas un gran esforç fisic.























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada