dimecres, 14 de desembre del 2016

MENÚ CELIACIA

MENÚ
POSTRES: Cheesecake
Historia del formatge: Es tracta d'un aliment antic els orígens del qual poden ser anteriors a la història escrita. Descobert probablement a l'Àsia Central o a l'Orient Mitjà, la seva fabricació es va estendre a Europa i s'havia convertit en una empresa sofisticada ja en època romana. Quan la influència de Roma va decaure, van sorgir tècniques d'elaboració locals diferents. Els orígens de l'elaboració del formatge estan en discussió i no es poden datar amb exactitud, encara que s'estima que es troben entre l'any 8000 aC (quan es domestica l'ovella) i el 3000 aC.
Existeix una llegenda que diu que va ser descobert per un mercader àrab que, mentre realitzava un llarg viatge pel desert, va posar llet en un recipient fabricat a partir de l'estómac d'un xai. Quan va anar a consumir-la va veure que estava coagulada i fermentada (a causa del quall de l'estómac del be i a l'alta temperatura del desert). Hi ha altres autors que assenyalen que el formatge ja es coneixia en la prehistòria, extrem que no s'ha pogut comprovar.

Recepta en català:
  • ½ kg de philadelphia
  • ¾ Tassa de sucre
  • 3 cullerades de crema de llet
  • Esencia de Vainilla
  • ½ cullerades de maizena
  • 1l de llet
  • 2 ous
  • 250g de galetes (sense gluten)
  • Ratlladura de llimó

Triturar les galetes i mullar-les amb la llet. Aquesta serà la base del molde. Utilitza una cullera per compactar les galetes triturades. En un altre recipient prepara el relleno. Barrejar la philadelphia, el sucre, la crema de llet, els ous i la maizena. Desprès has d’agregar  la ralladura del llimó. Continuar remenant fins aconseguir una mescla compacta. Portar al forn en una temperatura baixa durant 40 minuts aproximadament. Desemotllar quan es refredi. per últim pots decorar-ho amb fruits rojos i salsa de fruita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada