dimecres, 14 de desembre del 2016

DIABETIS

CRÉDIT DE SÍNTESI

TASQUES:
-Carmen i Àngel: Líders, científics i traductors.
-Maria: Cuinera.
-Adrià: Informàtic i camera.
-Dídac: Investigador.

DIABETIS:
Que és? La diabetis consisteix en un mal funcionament del teu pàncrees que fa que tinguis un nivell de sucre més elevat, ja que produeixis molt poca insulina o gens. Això també pot esdevenir la diabetis tipus 1 o 2.
Tipus 1: El teu cos no produeix insulina. Aquest tipus de diabetes es per sempre.
Tipus 2: El teu cos produeix molt poca insulina i aquest tipus, a la llarga, es pot remediar.

Com portar-la a ratlla:
Tipus 1: Depèn dels hidrats de carboni (sucre) t’has de punxar una quantitat d’insulina. A més a més, també has de portar una dieta (alimentació) normal i equilibrada. T’has de controlar el sucre abans dels menjars.
Tipus 2: T’has de medicar (pastilles) per ajudar a la poca1 insulina que tens a dins del cos a produir energia.

Què passa si no la controles:
Si no controles la diabetis al teu cos no tens suficient insulina i per poder tenir energia agafa el greix (per això perds pes). A la llarga produeix problemes com ara: ceguera i problemes al ronyó, de cor, del sistema nerviós i pots entrar en coma.



Síntomes:
-Mareig.
-Et sents apàtic.
-Assedegat.
-Perds pes.
-Ceguera parcial.
-Tens més ganes de menjar i de fer necessitats.

Aliments desitjats:
-Fruita.
-Llegums.
-Verdures.
-Fibra.
-Carns magres.
-Fruita fresca.
-Farina integral.
-Pa elaborat amb productes integrals.
-Peix (cuinat al vapor, al forn o a la parrilla.
-Arròs.
-Gall d’inidi (fornejat o en rebanades).

Aliments no desitjats:
-Mel.
-Sucre.
-Formatge amb un alt contingut de grasa.
-Mantega.








RECEPTA: BOMBONS BAIXOS EN SUCRE AMB FRUITS SECS

INGREDIENTS:
· Una tauleta de xocolata per fondre al microones.
· Fruits secs ( ametlles, nous, festucs, … )
· 100 ml de llet  aproximadament.

UTENSILIS:
· Microones
· Motlle
· Bol
· Cullera

PROCÉS:
Primer de tot hem de posar la xocolata a troços dins del bol, a continuació hem d’engegar el microones i calentar el bol amb la xocolata. Cada minut hem de moure amb una cullera la xocolata, que, a poc a poc s’anirà desfent i afegint una petita quantitat de llet cada vegada fins que s’acabi.
Un cop desfeta la xocolata l’hem de posar als motlles; després d’això hem de posar un fruit sec a sobre de la xocolata desfeta. Deixar en repós a la nevera 30 minuts aproximadament.
Treure els bombons del motlle i posar-los ben presentats.
I vet aquí, ja teniu un bon postre baix en sucre i boníssim per la Marató.
Esperem que ho disfruteu i passeu un bon dia de la Marató.








RECETA: BOMBONES BAJOS EN AZÚCAR CON FRUTOS SECOS

INGREDIENTES:
· Tableta de chocolate negro para fundir.
· Frutos secos ( nueces, almendras, pistachos… )
· 100 ml de leche aproximadamente.


UTENSILIOS:
· Microondas
· Cuchara
· Molde
· Bol


PROCESO:
Primero de todo tenemos que poner el chocolate en pequeños trozos dentro del bol, y a continuación ponemos en marcha el microondas y calentar el bol con el chocolate. Cada minuto debemos mover el chocolate con una cuchara que, poco a poco se irá deshaciendo y en cada pausa hay que verter una pequeña cantidad de leche.
Una vez deshecho el chocolate lo tenemos que poner en los moldes; después de esto tenemos que poner un fruto seco encima del chocolate deshecho.  
Dejar en reposo en la nevera por 30 minutos más o menos. Sacar los bombones del molde y ponerlos con una presentación decente.
Y aquí tenéis un buen postre bajo en azucar y además buenisimo para la maratón.
Esperamos que lo disfrutéis y paséis un buen dia  de la Marató.


RECIPE: CHOCOLATE LOW IN SUGAR WITH NUTS

INGRIDIENTS:
· Chocolate bar black to melt.
· Nuts (walnuts, almonds, pistachios,...)
· 100 ml of milk approximately.

UTENSILS:
· Microwave
· Spoon
· Mold
· Bowl

PROCESS:
First we have to put the chocolate bar in little pieces into a bowl, then we have to put the microwave on and heat up the chocolate. Every minute we have to remove the chocolate with the spoon, and it is going to dissolve and in each stop we have to put milk.
Once the chocolate undone we have to put it in the mold; then we have to put the nuts on the melt chocolate.
Leave to rest in fridge 30 minutes approximately. Put out the chocolate of the mold and put it with a correct presentation.
Here you have chocolate with low sugar and it's delicious to la Marató
We hope that you enjoy it and spend a good day of la Marato.








RECETTE:  CHOCOLATS À FAIBLE TENEUR EN SUCRE

INGRÉDIENTS:
· Une tablette de chocolat noir pour faire fondre.
· Des fruits secs ( amandes, noix, pistaches… )
· 100 ml lait.

USTENSILES:
· Un micro-ondes
· Une cuillère
· Un moule
· Un bol

DÉMARCHE:
Tout d’abord nous devons mettre le chocolat en petits morceaux dans le bol. Ensuite, on chauffe le chocolat au micro-ondes. Chaque minute nous devons remuer le chocolat avec une cuillère pour le faire fondre, peu à peu, et verser du lait.
Une fois le chocolat fondu nous le mettons dans les moules; après cela nous ajoutons un fruit sec sur chaque chocolat.  Nous laissons reposer au réfrigérateur pendant 30 minutes environ. Nous retirons les chocolats des moules et  les présentons sur un plat.
Et voilà, vous avez un bon dessert peu sucré et délicieux pour La Marató.
Nous espérons que vous apprécierez. Et bon appétit!







MENÚ (CATALÀ)
·1r plat: Verdura (patates, mongetes tendres, pastanaga…)
·2n plat: Pit de pollastre a la planxa.
·Postres: Bombons.
·Complements: Aigua i pa.


MENU (CASTELLANO)
1r plato: Verdura (patatas, judías verdes, zanahoria…)
2o plato: Pollo a la plancha.
Postre: Bombones.
Complementos: agua y pan.


MENU (ENGLISH)
1st plate: vegetable (potatoes, green beans, carrot…)
2nd plate: grilled chiken
Dessert: chocolates
Complements: water and bread.


MENU (FRANÇAIS)
Entrée: Légumes (patates, haricots verts, carrottes…)
Plat principal: Blanc de poulet au grill
Dessert: Chocolats
Autres: eau et pain.








VALOR ENERGÈTIC (Bombons)


Ingredients

Quantitat(g)

Kcal/100g
Total
Kcal
Kcal
Porció
Kcal
Unitat








Xocolata

200

1062
2124
212,4
53,1
Ametlles

25

578
144,5
14,45
3,6125
Nous

30

700
210
21
5,25
Festucs

25

570
142,5
14,25
3,5625
Llet

100

34
34
3,4
0,85





2466
246,6
61,65
Verdura

100

65’2



Pit de pollastre

100

104

































































































DIALEG: RECEPTA BOMBONS BAIXOS EN SUCRE I FRUITS SECS

LES DOS: Bon dia.
CARMEN: Hola jo em dic Carmen.
MARIA: I jo Maria, i avui farem: Bombons baixos  en sucre.
CARMEN: amb fruits secs per a diabetics.
MARIA: Necesitem: Una tauleta de xocolata per fondre al microones i  fruits secs ( ametlles, nous, festucs, … )
CARMEN:  I tambe per elaborar aquesta recepta necesitem: 1 Microones, 1 motlle, 1 bol i una  cullera.
MARIA: En primer lloc hem de posar la xocolata a troços dins del bol.
CARMEN: A continuacio hem d’engegar el microones i calentar el bol amb la xocolata.
MARIA: Cada minut hem de moure amb una cullera la xocolata, que, a poc a poc s’anirà desfent.
CARMEN: Un cop desfeta la xocolata l’hem de posar als motlles.
MARIA: Després d’això hem de posar un fruit sec a sobre de la xocolata desfeta.
CARMEN: Ho hem de deixar en repós a la nevera 30 minuts aproximadament.
MARIA: Despres hem de treure els bombons del motlle i posar-los ben presentats.
CARMEN: I vet aquí, ja teniu un bon postre baix en sucre
MARIA: I boníssim per la Marató.
LES DOS: Esperem que ho disfruteu i passeu un bon dia de la Marató.
LES DOS: Adeu esperem que us agradi molt.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada